Ypsebeeld10

Zelfhulp

Bij Ypse kun je voor verschillende problemen een gratis zelfhulptraining volgen via Online Zelfhulp.

Gratis online zelfhulp

De online zelfhulptrainingen werken preventief en helpen als je klachten niet te ernstig zijn. In veel gevallen kunnen je klachten minder worden of volledig onder controle zijn als je de online training volgt. Om deze training te volgen, hoef je niet in behandeling te zijn bij Ypse. Je hebt dan ook geen verwijzing nodig om deel te nemen. 

Direct een training volgen op Ypse digitale behandeling

Ook als je klachten ernstiger zijn en je hiervoor in behandeling bent bij Ypse of een andere zorgaanbieder, kan de training ondersteunen en praktische handvatten geven. Een online training kan heel goed naast een lopende behandeling gevolgd worden. Soms vraagt je behandelaar je om een bepaalde cursus te volgen.

Na de training

Heb je nog geen behandelcontact bij Ypse en ervaar je na het volgen van de training nog problemen? Dan adviseren wij je om deze klachten met je huisarts te bespreken. De huisarts kan je als dat nodig is doorverwijzen voor verdere hulp of begeleiding.  

Trainingen op een rij

Het volgen van een training is gratis. Om maximaal voordeel uit de training te halen is het belangrijk dat je er serieus mee bezig bent. Zo is het belangrijk om voldoende tijd en aandacht aan de training te besteden en deze helemaal af te ronden. Hieronder zie je welke trainingen beschikbaar zijn en voor welke klachten en problemen de training geschikt is.